Ουότον, Τόμας, συλλέκτης βιβλίων

Ο Thomas Wotton (1521-1587) γεννήθηκε στο Boughton Place της κομητείας του Kent. Κληρονόμησε τον τίτλο και την περιουσία του πατέρα του, Sir Edward Wotton, ενός ευγενή με Thomas Wotton Οικοσημοπολύ ισχυρούς δεσμούς με το στέμμα.

Ο Wotton ήταν γνωστός τόσο για την ευγένεια και τη φιλοξενία του, όσο και για την αγάπη του για τη γνώση. Ήταν ιδιοκτήτης μιας εκτεταμένης και προσεγμένης συλλογής βιβλίων αξιοπρόσεκτων για το δέσιμο τους, με σταχώσεις εφάμιλλες με αυτές που συναντάμε σε βιβλία του Grolier.

Αν και οι περισσότεροι τόμοι της συλλογής του φέρουν ως απλό σημάδι ιδιοκτησίας τη φράση «THOMAE WOTTONI ET AMICORUM», σε μερικούς από αυτούς είναι τυπωμένο και το οικόσημο της οικογένειας Wotton.

Κατά τη μαρτυρία του Izaak Walton, στο Life of Sir Henry Wotton, o Thomas Wotton ήταν «ένας εξαιρετικά μορφωμένος κύριος και ένας ακαταπόνητος μελετητής των ελευθέριων τεχνών· παρά τις πολλές προσκλήσεις της βασίλισσας Ελισάβετ να εγκαταλείψει το Kent για την βασιλική αυλή και τον τίτλο του ιππότη, εκείνος αρνιόταν ταπεινά, καθώς υπήρξε άνδρας μεγάλης σεμνότητας και ακεραιότητας» (Fletcher, Collectors, 43-45).

Ιστορικό πλαίσιο: Αναγέννησηsemantics logo
Όνομα/Προσωνυμία: Thomas Wotton (Τόμας Ουότον)
Ιδιότητα/Αξίωμα: Συλλέκτης βιβλίων
Τόπος γέννησης: Κατοικία Μπάουτον (Μπάουτον Μάλαρμπι)semantics logo
Τόπος δράσης: Κεντ (κομητεία)semantics logo
Χρόνος γέννησης: 1521
Χρόνος θανάτου: 1587
Χρόνος δράσης: 16ος αι.
Αναφέρει: Εικόνες
Οικόσημο του Thomas Wotton.
Άδεια χρήσης: Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-ND 4.0)
Δικαιώματα: Το λήμμα αποτελεί πρωτότυπη επιστημονική εργασία της ομάδας ανάπτυξης του ψηφιακού χώρου «Περί Βιβλιοθηκών».
Εμφανίζεται στις συλλογές:Πρόσωπα
Προβολή λιγότερων