Φωτοθήκη
Στην ενότητα αυτή συγκεντρώνεται το σύνολο του εικαστικού υλικού που είναι επιμερισμένο στις διάφορες θεματικές συλλογές · Ιστορία, Βιβλιοθήκες, Πρόσωπα. Επιπλέον, προστίθεται ποικίλο και αυτοτελές εικονογραφικό υλικό το οποίο είναι συναφές με την Ιστορία των Βιβλιοθηκών. Η συγκεκριμένη ενότητα είναι υπό διαμόρφωση.
Στην ενότητα αυτή συγκεντρώνεται το σύνολο του εικαστικού υλικού που είναι επιμερισμένο στις διάφορες θεματικές συλλογές · Ιστορία, Βιβλιοθήκες, Πρόσωπα. Επιπλέον, προστίθεται ποικίλο και αυτοτελές εικονογραφικό υλικό το οποίο είναι συναφές με την Ιστορία των Βιβλιοθηκών. Η συγκεκριμένη ενότητα είναι υπό διαμόρφωση.Διαβάστε λιγότερα

Τεκμήρια Συλλογής (Ταξινόμηση ανά Τίτλος σε Αύξουσα σειρά): 1881 έως 1900 από 2782
ΤύποςΤίτλος
Ο ιστορικός χάρτης της Ελληνικής Τυπογραφίας του Κ.Σπ. Στάικου, όπου με μεγάλη δεξιοτεχνία και αισθητική αντίληψη, αποτυπώνονται τα σήματα όλων των ανά την Ευρώπη τυπογράφων που ασχολήθηκαν με την έκδοση κλασικών κειμένων.
Ο Ιωάννης Ανδρεάδης, ένας εκ των μεγάλων δωρητών της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Χίου.
Ο Ιωάννης Αργυρόπουλος στο Καθολικό Μουσείο του Ξενώνα στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Ιωάννης Αργυρόπουλος.
Ο Ιωάννης Βλάχος, επί δημαρχίας του οποίου θεμελιώθηκε το κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην Πάτρα. Ελαιογραφία του Νικήτα Γρύσπου στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών.
Ο Ιωάννης Γεννάδιος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο των εγκαινίων της Γενναδείου Βιβλιοθήκης στις 23 Απριλίου 1926.
Ο Ιωάννης Γεννάδιος με στολή οπλαρχηγού της ελληνικής Επανάστασης. Ελαιογραφία του De Lazio.
Ο Ιωάννης Γεννάδιος το 1914.
Ο Ιωάννης Γεννάδιος, δωρητής της Γενναδείου Βιβλιοθήκης.
Ο Ιωάννης Γεννάδιος, όπως απεικονίζεται σε φωτογραφία του George Grantham Bain (1865–1944) στις 22 Νοεμβρίου του 1921.
Ο Ιωάννης Ζωναράς. Χαρακτικό από την έκδοση: A. Thévet, «Les vrais portraits et vies des hommes illustres», Παρίσι 1584.
Ο Ιωάννης Καλβίνος σε ξυλογραφία του δέκατου έβδομου αιώνα.
Ο Ιωάννης Καλβίνος σε χαρακτικό του 16ου αιώνα.
Ο Ιωάννης Καλβίνος στη νεκρική του κλίνη, περιστοιχισμένος από οκτώ άνδρες.
Ο Ιωάννης Καλβίνος στο σπουδαστήριο του.
Ο Ιωάννης ο Δαμασκηνός συγγράφων.
Ο Ιωάννης ο Θεολόγος, μικρογραφία σε περγαμηνό «Τετραευαγγέλιο» του 11ου αιώνα (κώδ. 540, φ. 138r), Μεγάλο Μετέωρο.
Ο Ιωάννης Χρυσόστομος. Από την έκδοση: Gottlieb Spitzel, «Vetus Academia», Άουγκσμπουργκ, Typis Koppmayerianis, 1671.
Ο Ιωακείμ Καμεράριος ο Πρεσβύτερος.
Ο Ιωνάς στην κοιλιά του κήτους. Μικρογραφία στον παλίμψηστο περγαμηνό κώδικα 61 της Μονής Παντοκράτορος. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα στον κόσμο εικονογραφημένα ψαλτήρια της εικονομαχικής περιόδου.
Τεκμήρια Συλλογής (Ταξινόμηση ανά Τίτλος σε Αύξουσα σειρά): 1881 έως 1900 από 2782